Pálinkakészítő

Programkövetelmény azonosító száma: 07214018

A pálinkakészítő pálinkafőzéshez, készítéshez értő, a szaktechnológia alkalmazásában jártas szakember. Elvégzi az cefrekészítést és erjesztést és a kierjedt cefre kezelését, lepárlását az elkészült pálinkát a piaci igényeknek megfelelő formában palackozza.

Tanfolyam indulásának időpontja: 2025. július 10.

Kiknek javasoljuk a képzést?

Hobbi szinten érdeklődőknek
Akik szeretnének otthon, szabályosan és szakszerűen pálinkát készíteni, és megismerni a minőségi párlatkészítés rejtelmeit.

Gazdáknak és gyümölcstermesztőknek
Akik saját terményeikből szeretnének párlatot készíteni, kihasználva a termények hozzáadott értékének növelését.

Kisvállalkozóknak
Akik pálinkafőzdét üzemeltetnek, vagy szeretnének elindítani egy pálinkakészítéssel kapcsolatos vállalkozást.

Érdeklődőknek a gasztronómia iránt
Akik szenvedélyesen érdeklődnek a pálinka és más párlatok elkészítésének folyamata, ízvilága és hagyományai iránt.

Képzés leírása

A pálinkakészítő pálinkafőzéshez, készítéshez értő, a szaktechnológia alkalmazásában jártas szakember. Elvégzi az cefrekészítést és erjesztést és a kierjedt cefre kezelését, lepárlását, a köztestermék - nyers párlat kezelését, érlelését, az elkészült pálinkát, - gyümölcs- vagy borpárlatot - a piaci igényeknek megfelelő formában palackozza. Kezeli és működteti a pálinkafőzési műveletekhez tartozó gépeket és berendezéseket. 

A szaktechnológia során szükséges laboratóriumi alapvizsgálatokat elvégezi, méréseinek eredményét értelmezni képes, a szükséges technológiai lépéseket mérési eredményei alapján megtervezi, végrehajtja. Ismeri és alkalmazza a jövedékitermék, adózásra, elszámolására vonatkozó hatályos jogszabályokat, rendelkezéseket. 

Szakmai alapismeretei alapján pálinkakóstolót, -bemutatót tart. Munkája során a gazdaságossági elvek, minőségbiztosítási, élelmiszerhigiéniai, technológiai, tűz- munka-és környezetvédelmi és egyéb vonatkozó előírások betartásával, a jó gyártási gyakorlat (GMP) szemléletével végzi.

Bemeneti feltételek

  • Alapfokú iskolai végzettség
  • Egészségügyi alkalmassági vélemény

Képzés díja

189.000 Ft

*A feltűntetett képzési ár a tanfolyam teljes költségét tartalmazza. A vizsgadíj nem része a fent feltűntetett összegnek!

Gyakran ismételt kérdések

1Milyen formában történik az oktatás?
A képzés elméleti és gyakorlati oktatásból tevődik össze. Az elméleti oktatás hibrid rendszerben, azaz jelenléti - valamint online formában kerül megszervezésre
2Jelentkezést csak a honlapon keresztül lehet leadni?
A honlapon található űrlapon kívül jelentkezéseket személyesen az irodában, vagy telefonon egyeztetve is fogadunk.
3Van lehetőség részletfizetésre?
A részletfizetés menete minden képzésünk esetében eltérő. Ezzel kapcsolatban érdeklődjön az irodánkban, vagy pedig telefonon keresztül.
4Az oktatások helyileg hol kerülnek lebonyolításra?
Képzéseink döntő többsége telephelyünkön (3213 Atkár, Fő út 88.) kerülnek lebonyolításra.

Jelentkezek a tanfolyamra




    Kazánkezelő (12t/h alatt)Kazános továbbképzésIpari gáz- és olajtüzelő-berendezés szerelő, karbantartó, javítóTöltőállomás-kezelőMezőgazdasági-erő és munkagépkezelőMezőgazdasági rakodógép-kezelőBevontelektródás kézi ívhegesztőFogyóelektródás védőgázas ívhegesztőVolfrámelektródás védőgázas ívhegesztőGázhegesztőSzemély-és vagyonőrFakitermelőAranykalászos gazdaszámítógépes adatrögzítőPálinkakészítő